Общината ще брои 34 млн. лв. авансово за разплащане за

...
Общината ще брои 34 млн. лв. авансово за разплащане за
Коментари Харесай

След дебати на сесията: Общината брои 34 млн. лв. авансово з...

Общината ще брои 34 млн. лева предплатено за разплащане за осъществени строителни действия по Водния цикъл макар опозиция на част от общинските съветници. Парите са краткотраен заем, като отпуснатата сума ще бъде възобновена откакто Европа верифицира разноските по плана, който се извършва по Оперативна програма „ Околна среда “. Решението беше взето с 37 гласа „ за “, 1- „ срещу “ и 6 – „ въздържали се “ след спор.

Независимият консултант Слави Георгиев изиска негативен избор. Според него е неуместно, че толкоз от сътрудниците му са дали своят вот да се провиснал 34 млн. лева заем за некачествено изпълнен план. „ Нито една стотинка не би трябвало да им дадем. На такива точки би трябвало да удряме спирачката и да даваме урок и на администрацията, в лицето на Здравко Димитров и Пламен Райчев, която не управлява процеса и на фирмата-изпълнител, която не си прави работата “, отсече Георгиев.

От „ Демократична България “ показаха терзанието си, че локалната власт изплаща разноски по лот, който не е качествено изпълнен. Д-р Веселка Христамян даде образец с осъществяването на улиците в региона на Окръжна болница. „ Водата, която минава по новите тръби, не стига до вторите етажи на жилищните здания. Шахтите не са изпълнени както би трябвало - задържат вода, а шефът на ВиК – Пловдив е установил миризма, която не ми се мисли какъв брой мощна ще е през лятото. Било е препоръчано на жителите да си закупят устройства, които те сами да си инсталират на тротоарната част пред шахтите, с цел да няма миризма “, аргументира се доктор Христамян и изрази възмущението си, че при дискутирането на казуса с жителите в Областна администрация нито един от зам.-кметовете не е участвал. Зам.-кметът Пламен Райчев изясни, че повода не е индиферентност към болките на пловдивчани, а че по същото време са били на оперативка с кмета.

Д-р Атанас Баташки поддържа същата теза и добави, че планът е сакат още в зародиш, тъй като първоначално за огромна част от постройките в „ Захарна фабрика “ не бяха направени отклонения към главната канализация. Той моли общината да влезе в ролята си на надзорен орган и да следи изкъсо осъществяването на Водния цикъл.

Пламен Райчев увери общинските съветници, че при огледа на приемателната комисия, в случай че се открият нередности, на строителя няма да бъдат възобновени разноските и ще бъде заставен да в профил забележките.

Без диспути старейшините гласоподаваха и останалите пет точки за разпределяне на краткотрайни заеми за европроекти в размер на общо 40 млн. лева Най-малко средства са нужни за осъществяването на 2 детски градини – новата постройка на „ Каменица “ в „ Централен “ и разширенията на „ Зорница “ в „ Южен “ - 129 300 лева
Свързани вести Гледат под лупа документите на съветниците в Пловдив преди сесията
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР