Общината се опитва да въведе ред в квартал Манастирски ливади

...
Общината се опитва да въведе ред в квартал Манастирски ливади
Коментари Харесай

Въвеждат еднопосочно движение в столичния квартал Манастирски ливади

Общината се пробва да вкара ред в квартал " Манастирски ливади " в София. Въвеждат еднопосочно придвижване. Целта е по-безконфликтно прекосяване през кръстовищата, повече сигурност и по-бързо напредване в квартала.

Квартал " Манастирски ливади " е легендарен с хаоса си - липса на тротоари, дупки по улиците, конфликтни кръстовища.



Българска национална телевизия: Защо вървите по улицата?

- Защото няма естествен тротоар.

Българска национална телевизия: А за какво избрахте този квартал?

- Ами ние сме тук от 20 години.

Българска национална телевизия: Как се промени квартала за 20 години?

- Ами вие виждате, в ужасна тенденция, липсва естествена инфраструктура.

Затова от общината подхващат ограничения като поставят ред с еднопосочно придвижване - началото е " Манастирски ливади - изток ".



" Намираме се на ул. " Шарл Шампо " на ъгъла с " Боян Петров ", " Манастирски ливади - изток ", където идващите няколко дни ще се вкара нова организация на придвижването, която се надяваме да помогне в този мощно усложнен от позиция на напредване регион. Днес следобяд Столичен инспекторат се ангажираха по входовете да слагат осведомителни табели, с цел да може хората да знаят авансово каква ще бъде организацията на придвижването в региона ", изясни Дончо Барбалов, зам.-кмет по превоза на Столична община.

Освен съобщение хората ще могат да прегледат и новата карта на квартала.

" За да могат да видят тъкмо кои улици са еднопосочни, в коя посока и да си създадат сметката къде да подхождат ", сподели Симеон Колев, общински консултант.



Всички идни промени в придвижването в квартал " Манастирски ливади " са съгласувани с жителите, да вземем за пример улица " Шарл Шампо " ще остане двупосочна.

" Хората бяха много дейни, даваха оферти, за което им благодаря. Това е поредна стъпка, с която регламентираме едно безвредно придвижване и съответно паркиране, тъй като в последна сметка, когато викаме екипи да подвигат извършители, първото нещо, което питат е няма ли табели, като няма не е правомерно да се подвигат коли ", сподели Димитър Божилов, кмет на регион " Триадица ".

Монтирането на новите знаци, които ще оказват посоката на придвижване, ще стартира на следващия ден. Повечето поданици чакат с неспокойствие идните промени. Има и скептично настроени:

- Поредната нелепост!

Българска национална телевизия: Защо, няма ли да успокои придвижването?

- Не, никога, тука няма къде да се движиш.

- Разбрахме и доста се радваме, беше неотложно, тук на това кръстовище стават постоянно произшествия.

" Манастирски ливади " има да извърви доста път, до момента в който се трансформира в същински квартал. Еднопоточното придвижване е добра първа стъпка - мярка, която потвърдено работи в други квартали.



фотоси: Българска телеграфна агенция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР