Общината продължава да работи по програмата за обновяване на дворовете

...
Общината продължава да работи по програмата за обновяване на дворовете
Коментари Харесай

Продължават дейностите по обновяване и изграждане на образователната инфраструктура в Сливенска община

Общината продължава да работи по програмата за възобновяване на дворовете на учебните заведения. Това съобщи кметът Стефан Радевслед откриването научебната година в Спортно учебно заведение „ Димитър Рохов “.

„ Приключихме дейностите в СУ „ Пейо Крачолов Яворов “, сега работим в дребната езикова. Дворът на спортното учебно заведение също има потребност от асфалтиране. Днешният ден съчетава два от големитеприоритети на Общината – образованието и спортната инфраструктура.Съвсем скоро представихме новите корпуси на Основно учебно заведение „ Св. Паисий Хилендарски “ в Тополчане. Радвам се, че завършихме този обект, който от доста години беше стартирани зарязан. Имаи нов физкултурен салон – едно прелестно учебно заведение, едно от най-големите “, означи Радев. По думите му, като цяло учебната мрежа на територията на общината е в доста положително положение, включително и детските градини. Кметът разгласи в задатък, че след две седмици следва да стартира строителство и на нова детска градина – в село Сотиря, един дълго чакан план от деца и родители.

„ Закупили сме терени в село Тополчане, където проектираме нова детска градина. Броят на децата там е огромен и съществуващата инфраструктура не позволяваше да се учи на една промяна. С разширението на сградния фонд на локалното учебно заведение, взехме решение този проблем “, приключи кметът.

През последните четири години Общината извърши главен ремонт на четири детски градини в Сливен. Осигури и ново съоръжение на постройките на детските градини „ Мак “, „ Зорница “, „ Детство “ и „ Вержин и Хаик Папазян “. Беше ремонтирана постройката на Детска градина „ Звездица “, Детска ясла №3, напълно освежен е и един от корпусите на Детска градина „ Детски рай-2 “ в кв. „ Дружба “. Дейностите по възобновяване и създаване на просветителната инфраструктура, като част от предпочитаната стратегия на Община Сливен, не престават.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР