Общината пое ангажимент да изготви проект и да го внесе

...
Общината пое ангажимент да изготви проект и да го внесе
Коментари Харесай

Добра новина за свлачището край кв. „Сарафово“, държавата обеща пари за укрепването

Общината пое ангажимент да изготви план и да го внесе в Министерство на регионалното развитие

Свлачището сред Солниците и кв. „ Сарафово “, което заплашваше да погълне най-живописната част от велоалеята на Бургас , ще бъде укрепено за сметка на страната. Този ангажимент пое районният министър арх. Иван Шишков при днешното си посещаване в Бургас.

Още сутринта кметът Димитър Николов го срещна с най-сериозните проблеми на Бургас, които би трябвало да се решат час по-скоро.

Арх. Иван Шишков инспектира свлачището, придружаван от кмета Димитър Николов и регионалния шеф проф. Мария Нейкова, след което се увери, че казусът е много сериозен.

„ Говорихме дълго и с кмета Димитър Николов, и с регионалния шеф проф. Мария Нейкова. Договорихме се в самото начало планът за брегоукрепване да бъде иницииран от Община Бургас, а по-късно да се откри опция от Министерство на регионалното развитие да се получи финансиране за подсилване още идната година “, сподели арх. Иван Шишков.

Кметът на Бургас Димитър Николов посочи, че за утрешната сесия ще внесе изключителна докладна за разпределяне на средства за планиране , с авансово осъществяване, с цел да може плана да се съобщи допустимо най-скоро в Министерство на регионалното развитие.



Припомняме, че свлачището се засилва съществено при започване на тази година . Кметът Димитър Николов потърси подпомагане от постоянния кабинет, само че не получи поддръжка.

От държавното сдружение „ Геозащита Варна “ тогава даже се опитваха да убедят, че това не било свлачище, а „ проваляне “ и не одобриха доводите, че би трябвало да се провиснал средства. Кметът сигнализира, че вероятно възобновяване на този път ще коства 10 пъти по-скъпо, в сравнение с подсилване в този миг, само че и този мотив не бе признат.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР