Общината планира да премахне легендарния павилион за дюнери на ул.

...
Общината планира да премахне легендарния павилион за дюнери на ул.
Коментари Харесай

Ще изчезне ли обичан павилион за дюнери от кв.Изток в София?

Общината възнамерява да отстрани именития павилион за дюнери на ул. " Жолио Кюри ". Десетки поданици на столичния квартал " Изток " и телевизионни камери се събраха тази заран, сюрпризирани неприятно от новината, написа OFFNews.

Дюнерджийницата се намира зад бившето кино " Изток ", на пресечката с ул. " Юрий Гагарин " и пред нея постоянно се извиват дълги опашки. 

Премахването става по заповед от 2017 година Тогава бе отхвърлен и павилионът за плодове и зеленчуци в региона.

На място кметът на регион „ Изгрев “ доктор Делян Георгиев сподели: „ Ще бъдат отстранени обектите... Нямам нищо срещу легалния бизнес, който жителите развиват. Нека всичко да бъде законно на първо място. Като кмет аз съм задължен да съблюдавам закона ".

В отговор на недоволството на съдържателите на павилиона, Георгиев отговори: „ Това е тяхното виждане. И на Вас в случай че ви подарят 2 декара на морето, и Вие ще ги извършите прелестни, убеден съм. “

Собственикът на павилиона сподели документ, че е платил наема за декември и януари. Той твърди, че заповед за унищожаване на обекта не му е връчвана. Според кмета обаче на фона на цените в София наемът е алегоричен, а договорът е изминал още през 2008 година На въпрос за какво павилионът се отстранява едвам в този момент, той съобщи, че не може да дава отговор за дейностите на своите прародители.

На неколкократно заложен въпрос дали общината е пробвала да вдигне наема, той отговори, че в случай че питащият знае по какъв начин става това, нямаше да задава въпроса. На въпрос какво ще има на мястото на дюнерите, Георгиев сподели: " Абсолютно нищо. "

Други жители обаче се оплакаха, че поради миризмата от обекта през топлите месеци не могат да отворят прозорците си.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР