Общината няма да събаря загражденията, с които преди няколко дни

...
Общината няма да събаря загражденията, с които преди няколко дни
Коментари Харесай

Кметът: Нека си седи оградата на площада

Общината няма да събаря загражденията, с които преди няколко дни бяха отцепени близо 300 кв. метра от централния площад. За алтернативата дали парцелът е частен, както настояват реститутите, или общински, напомни  на сесията днес  съветничката от Българска социалистическа партия Петя Манева. „ Объркването е цялостно и би трябвало да се каже ясно каква е историята на този проблем и какви дейности се подхващат от Община Пловдив предвид на идната Европейска столица на културата ”, разяснява Манева. 

„ Нека да си седи оградата ”, рече умерено кметът Иван Тотев и означи, че сега Общината няма напън с площада, тъй като реконструкцията му е обжалвана от прословутата Анка. Градоначалникът удостовери, че са обсъждали с адвокати сагата за частния парцел против Пощата, само че акцентира, че няма да издава пред медиите  какви последващи ходове ще предприеме администрацията. „ Да, има спор, ние пазиме нашите тези, само че никога те не би трябвало да бъдат тиражирани във вестниците ”, посочи кметът. Той акцентира, че заградените 300 квадрата са част от площадното пространство, което е несъмнено общинска благосъстоятелност. 

„ Със сигурност  ще предприемем дейности, само че те не би трябвало да се разясняват пред медиите ”, отсече Тотев. Предложението на 30-те реститути.  Общината да отчужди парцела против един милион лв. въобще не се разисква в администрацията. „ Нямаме такива планове ”, увери кметът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР