Общината може и трябва да направи много за подобряване на

...
Общината може и трябва да направи много за подобряване на
Коментари Харесай

Стоян Стоев: Нужен е кабинет за неотложна медицинска помощ в Сандански 

Общината може и би трябвало да направи доста за възстановяване на опазването на здравето, а една от първите стъпки е разкриването на кабинет за неотложна помощ в Сандански. Това акцентира претендентът за кмет на Сандански Стоян Стоев на празника на Свети Иван Рилски вълшебник, на който се отбелязва и Денят на българския доктор.

„ Поклон пред българските лекари, които дават вяра в най-трудни моменти – за себеотрицанието, за уменията, за човечността “, сподели Стоян Стоев. По думите му, с цел да бъде Сандански положително място за живеене е основно да се подсигурява положително и налично опазване на здравето. „ Решенията за опазването на здравето да се взимат взаимно с лекарите и от лекарите, с мисъл за хората “, акцентира още той.

Според него е неприемливо в туристически бранш като Сандански да няма кабинет за неотложна помощ. Към момента хората могат да посетят доктор или в работно време или в Спешна помощ. Има обаче доста случаи, които не търпят отсрочване, само че в същото време не са толкоз тежки, че да натоварват незабавното поделение. „ Други общини са решили въпроса със средства от общинския бюджет. Това е образец за решение на проблеми при дейна роля на локалната власт “, изясни Стоян Стоев.

Той подчертава и на други цели в област опазване на здравето за него и екипът му. Привличане на повече експерти, поощряване на децата да учат медицина и да се върнат да практикуват още веднъж тук и достъп до лекарска помощ в дребните обитаеми места, са част от значимите тематики, по които се оферират съответни решения.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е престъплене

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР