„Общината като истински стопанин трябва да подпомага общинското си здравеопазване“-

...
„Общината като истински стопанин трябва да подпомага общинското си здравеопазване“-
Коментари Харесай

Николай Радев: Възрастните пловдивчани заслужават нов модерен социален дом

„ Общината като същински собственик би трябвало да подкрепя общинското си опазване на здравето “- това съобщи претендентът на социалистите за кмет на Пловдив Николай Радев при обичайната среща с представители на пенсионерски клуб „ Тракия “.

„ Последователно това опазване на здравето бива погубвано. Редица общински лечебни заведения бяха закрити, а други са в окаяно положение “ – добави Радев. Той се спря на най-болезнените и най-вълнуващите възрастните хора, а и освен тях, здравни несгоди.

„ Пловдив има потребност от центрове за долекуване. Те са извънредно наложителни изключително за пациенти в сериозно положение, претърпели инфаркт, инсулт или тежка намеса “ – посочи водачът социалист.

Той акцентира, че построяването на нов приют за града е една от неговите цели като предстоящ кмет: „ С екипа ми имаме предложение за съвременен дом, който да бъде позициониран в бившето транспортно отделение на Асеновградско шосе – място, готово да бъде превърнато в привлекателен обществен дом”.

Кандидатът с № 56 не пропусна да спомене и за влошаващата се демографска картина на града и да открои съответните решения на левицата за възстановяване на виталния статус на пловдивчани.

Директорът на британската гимназия Радев се спря в резюме на общинското обучение и посочи: „ Именно кметът дефинира просветителната посока. Ако учениците ни биват подготвяни добре и на високо равнище, след това те ща са и доста търсени, и скъпо платени кадри”.

На проблемите, свързани с чистотата, мръсния въздух тапите по булевардите и всичко, отнасящо се до екологията, ще търсим съществени решения, даде обещание Николай Радев пред вълнуващата се от тази проблематика публика.

„ Пловдив се нуждае от бърз и комфортен вътрешен превоз, който също така да бъде и наличен! “ – включи се в полемиката предприемачът и пети в листата на „ Българска социалистическа партия за България” Димитър Чолаков.

Той изрече незадоволството си от провалилия се транспортен план на града и поддържа концепцията на пенсионерите за понижение на картите за градския превоз.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР