Общината има намерение да изгради продължението на бул. Санкт Петербург

...
Общината има намерение да изгради продължението на бул. Санкт Петербург
Коментари Харесай

Нов път свързва Източен и Тракия, ако държавата ни...

Общината има желание да построи продължението на бул. " Санкт Петербург " към Ботаническата градина, а пътя към парка да асфалтира. Това ще обезпечи директната връзка сред " Тракия " и регион " Източен ", смята кметът Иван Тотев. За да се реализира концепцията, за която се приказва минимум от 15 години, страната би трябвало да трансферира на община Пловдив 122 кв. метра от територията, която попада в Ботаническата градина. Правата за стопанисването са предоставени на Аграрния университет, само че парцелът се води държавна благосъстоятелност. Искането за парцела ще бъде импортирано посредством регионален шеф до Министерството на районното развиване.

Общинският съвет ще гласоподава на сесията на 12 октомври още две претенции на администрацията за даване на държавни парцели. Единият е Античният спектакъл, даден на община Пловдив за стопанисване за период от 10 години. Необходимо е общината да получи удостоверение, че може да ръководи и осведомителния център, построен неотдавна до театъра. Вторият парцел, който се чака от страната, е СУПЗ " Св. Георги ". Заведението се намира на Цариградско шосе.

На община Пловдив към момента не са трансферирани военните парцели в кв. " Гладно поле ", които градската администрация чака повече от две години. Според интегрирания проект за развиване кварталът е самостоятелен в зона за стопански напредък. Общината има ангажимент да построи инфраструктура за 9 млн. лв. със средствата, избрани по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Военните обаче също са сложили изискване - общината да построи вътрешен път до едно от поделенията и едвам по-късно ще дадат единодушие за парцелите с повърхност 86 декара.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР