Общинарят от Атака Борислав Иванов, който обяви, че ще преминава

...
Общинарят от Атака Борислав Иванов, който обяви, че ще преминава
Коментари Харесай

Столичен общинар се маскира в повторен опит да свали украинското знаме от кметския балкон

Общинарят от " Атака " Борислав Иванов, който разгласи, че ще минава в редиците на " Възраждане ", още веднъж се опита да смъкна украинското знаме. Рано сутринта маскиран той е влезнал в постройката на Столична община и през кабинета на кмета Йорданка Фандъкова е проникнал на балкона, където се вее украинският байрак дружно с този на Европейски Съюз и българския.

Самият Иванов, който е ръководител на комисията по публичен ред и е заместник-шеф на СОС, е разгласил фотографията си от акцията в обществената мрежа, до момента в който е на балкона и се пробва да смъкна знамето.

" Ще го смъква, когато желая Аз, не когато Вие го дадете! Госпожо кмет, апелирам идвайте в точния момент на работа! ", написа под фотоса общинарят. Твърди се, че той е ровел и в служебните компютри в общината.

Това е вторият му опит да отстрани непознатия байрак в границите на 24 часа. Вчера, под погледа на Костадин Костадинов, общинският консултант се опита да смъкна украинското знаме, само че трима служители на реда и трима общинари от ГЕРБ му попречили. След неуспеха на начинанието, Иванов се закани, че още веднъж ще опита, само че по различен метод и без да нарушава закона.

  " Човек съм, който работи ексцентрично, обичам да сюрпризирам хората. Ако кажа по какъв начин ще го направя, това е все едно магьосник да разкрие фокуса си ". " Ще го взема с ловкост, не ми трябват конфликти ", даде обещание Иванов и тази заран последва вторият му опит.

Скандализирани от случката, от " Демократична България " желаеха оставката на общинския консултант и отнемането на постовете му в СОС .

Демократична България упорства за оставката на общински консултант в Столичния общински съвет (СОС) от групата на " Патриоти за София " поради хулигански прояви в постройката на Столична община, оповестява на фейсбук страницата си групата на Демократична България в СОС. Групата на Демократична България още през днешния ден ще внесе публично искане за отстраняването на Борислав Иванов от постовете на зам.-председател на Общинския съвет, ръководител на комисията по публичен ред и сигурност и зам.- ръководител на комисията по устройство на територията, архитектурата и жилищната политика, както и сигнал до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за осъществените от него противоправни дейности в постройката на Столичната община.



" Ние, съветниците от групата на Демократична България, настояваме за незабавното му премахване от заеманите от него управителни постове и призоваваме всички политически групи да се опълчват на тази неприемлива хулиганска демонстрация. Приканваме самия Борислав Иванов да си подаде оставката като общински консултант, защото осъщественото от него е срам за общинския съвет и е в прорез с мандата, даден му от софиянци, като техен представител в Столична община, показват от Демократична България. Извършеното от него - влизане като маскиран нарушител, навлизане в кабинета на кмета, незаконно навлизане в компютрите на Столична община, събаряне на знамето на Украйна от фасадата на постройката, сложено там с решение на СОС, е толкоз неуместно, че провокира подозрения за неговото психологично положение и опция да извършва отговорностите си, за които е определен ", означават от Демократична България.

Ние се обръщаме към " Патриоти за София " да одобряват решение за отстраняването му от тяхната политическа група.

" Ние, Демократична България, призоваваме групата на ГЕРБ да премисли дали софиянци са им дали доверие да ръководят столицата в коалиция с политици, които нямат обикновено почитание към правовия ред и които за на ниска цена трупане на известност са подготвени да разрушават основите на цивилизованото общество и страна ", пишат още от Демократична България.



Знамето на Украйна беше сложено по решение на Общинския съвет през април, а тогава депутати от " Възраждане " се пробваха да го смъкват след протестен протест пред постройката на общината. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР