Община Ямбол е получила държавно финансиране, което ще бъде насочено

...
Община Ямбол е получила държавно финансиране, което ще бъде насочено
Коментари Харесай

Ямбол получи финансиране за важни за града проекти

Община Ямбол е получила държавно финансиране , което ще бъде ориентирано към реализацията на три значими плана за града. По този мотив кметът Валентин Ревански и основният счетоводител Диана Тодорова подписаха съответните контракти с Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/, оповестиха от локалната власат.

Първият план е обвързван с построяването на нова многофункционална спортна зала . Тя ще бъде ситуирана в непосредствена непосредственост до към този момент съществуващата спортна зала „ Диана “, с която ще бъде обвързвана посредством топла връзка. Дейностите са част от тактика за поощряване на всеобщия спорт. Новото оборудване ще обезпечи още по-добри условия за тренировки и надпревари, подпомагайки развиването на детско-юношеския спорт и активността на спортното учебно заведение в града.

Залата ще се употребява и за учебен и студентски спорт, както и от хора с увреждания . Същевременно ще предлага благоприятни условия за занимания по художествена гимнастика, спортна акробатика, скокове на батут, скално катерене и спортна пукотевица. Проектът, подкрепят с държавно финансиране в размер на 2 286 300 лв.,  ще е значима стъпка към възстановяване на спортната инфраструктура в Ямбол.

Вторият план, с държавно финансиране от 6 670 000 лв. , обгръща главен ремонт на сектор от улица „ Преслав “, на север от ул. „ Д. Благоев “, от кръстовище с ул. „ Акация “ до обходен път „ Изток “ – до бензиностанция „ Омакс “ в квартал „ Георги Бенковски “. Предвижда се унищожаване на остарялата асфалтобетонова настилка и слагането на нова . Тротоарната настилка също ще бъде напълно сменена. Ще се инсталират и нови бордюри.

Третият значим план е за ремонт , рехабилитация и реорганизация на основна алея в града, която свързва улица „ Димитър Благоев “ с обходен път „ Изток “. Предстои усъвършенстване на пътната настилка, замяна на бордюри, възстановяване на изискванията за сигурност на придвижването, както и обезпечаване на налична среда за всички, в това число хора с увреждания . Отпуснатите средства са в размер на 700 000 лв. .

От Общината чакат, посредством тези планове да се насърчи интензивният метод на живот измежду младежите, да се улесни достъпът до качествени спортни уреди и да се усъвършенства инфраструктурата за пешеходци и велосипедисти в Ямбол.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР