Община Враца стартира проект, в рамките на който ще се

...
Община Враца стартира проект, в рамките на който ще се
Коментари Харесай

Община Враца изгражда Център за хора със специални потребности /снимки/

Община Враца започва план, в границите на който ще се сътвори Център за обществена рехабилитация и интеграция на лица с интелектуални усложнения и психологични проблеми, оповестяват от локалната администрация.
Новата обществена услуга ще се построи в неизползваемата база на филиал на детска градина “Радост” в ж.к. “Медковец”.
В рамките на обществения план е планувано обезпечаването почасови профилирани услуги и дейности, свързани с трудотерапия и поддръжка за трудово попечителство, които ще бъдат предоставяни от експерти, с поддръжката на специалисти от Държавната болница в Карлуково.
Очакваните резултати от осъществяването на плановите дейности са понижаване броя на възрастните и хората с увреждания, настанени в институции, угаждане на потребността на лицата с психологични разстройства и/или с интелектуални усложнения от самостоятелен метод, обществено и психическо консултиране и поддръжка за възвръщане на убедеността им в тяхната дарба да бъдат пълноценни жители.
Проектът „ Социално включване на лицата с психологични разстройства и с интелектуални усложнения “ се финансира по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Осигурената безплатна финансова помощ е в размер на близо 1 000 000 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР