Община Враца получи годишната награда на фондация Глобални библиотеки –

...
Община Враца получи годишната награда на фондация Глобални библиотеки –
Коментари Харесай

Община Враца получи годишната награда за публична институция /снимки/

Община Враца получи годишната премия на фондация „ Глобални библиотеки – България “ (ФГББ) в категорията " за обществена институция ". Наградата получи заместник-кметът Александър Владимиров. За оценката Община Враца е номинирана от Регионална библиотека " Христо Ботев " - Враца.
" Искам да изкажа признателност към всеки от вас, по тази причина че се борите за грамотността измежду децата и младежите. Тази борба е тежка и неравна, само че има смисъл! Защото успеха в тази борба е победа за цялото общество! ", сподели Владимиров при приемането на премията в районния център за модерни изкуства „ Топлоцентрала “.
Регионална библиотека „ Христо Ботев ” и Община Враца стартираха първата си пътуваща огромна акция за поощряване на четенето измежду деца и младежи в края на образователната 2022/2023 година и общите старания не престават и през новата 2023/2024 година
Амбициозната цел да се посетят всички врачански учебни заведения с библиобуса на библиотеката в последните образователни дни на юни, с цел да се показа по актрактивен метод богатия фонд от литература и цифрови запаси, беше изпълнена. 
Общо 668 възпитаници от 5. до 11. клас посрещнаха библиобуса на библиотеката и се включиха в книжните игри. По занимателен метод, библиотекарите накараха учениците да преминат през страниците на книгите. Момичетата и момчетата от 5. и 6. клас завъртяха „ Книжно колело “, което спираше на заглавия, селектирани от Детски отдел на база читателските ползи и желания, които са подобаващи за тяхната възраст. Участниците се превъплътиха в ролята на литературни герои и създатели на занимателни истории, решаваха загадки и тестваха своите артистични умения.
Учениците от 7. до 11. клас пък се включиха в „ Книжен TeenQuiz “ и до момента в който отговаряха на въпросите научиха какъв брой огромно многообразие от литература има в „ Заемна за дома “, „ Читалня “ и Тийн зала. Учениците бяха впечатлени от богатата сбирка от манга, аниме, биографични книги за актьори, спортисти и известни персони, влогъри, стратегически игри, класическа литература и книги на непознати езици, с които разполага библиотеката. В рамките на акцията общо 713 възпитаници получиха читателски карти от библиотеката.
В началото на новата образователна година капманията продължи с подарък към първокласниците в града. В първия образователен ден, общо 543 първокласници във Враца получиха подарък читателска карта за библиотеката, дружно с самостоятелна брошура, с обръщение от кмета на Община Враца Калин Каменов. Целта е да се предизвика интерес към четенето, с цел да може когато научи буквите и стартира да чете, всяко дете да посети библиотеката и да открие чудния свят на книгите.
Наградите на фондация „ Глобални библиотеки – България “ са учредени през 2017 година в осъществяване на нейните задача и цели за подкрепяне на приобщаването на българските жители към осведомителното общество и обезпечаването на еднакъв достъп до информация, просвета, познание и услуги посредством мрежата от публични библиотеки в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР