Община Враца отпуска 75 000 лева за овладяване популацията на

...
Община Враца отпуска 75 000 лева за овладяване популацията на
Коментари Харесай

Община Враца дава 75 бона за овладяване на популацията на бездомните кучета

Община Враца отпуска 75 000 лв. за преодоляване популацията на бездомните кучета. За задачата към този момент има оповестена социална поръчка, научи организация BulNews.
Четириногите ще бъдат залавяни от определената компания и ще им бъдат осъществявани ветеринаромедицински операции, като обезпаразитяване, имунизация против бяс, кастрация и маркировка. Транспортирането на хванатите кучета ще се прави със особено оборудвани и обозначени транспортни средства с добра вентилация. Служителите пък би трябвало да са минали курс за хуманно отношение и отбрана на животните.
След това кучетата ще се връщат по местата, от които са взети. Не се позволява обаче връщането им в дворове на детски ясли и градини, учебни заведения, лечебни заведения и наоколо до площадки за игра на деца и автомагистрали.
Всички действия ще бъдат осъществявани хуманно и целят запазване на живота, здравето и положителното положение на животните, предпазването им от принуждение и грубо отношение, обезпечаване на подобаващи грижи и условия за живот, безапелационни са от община Враца. 
Евтаназия ще бъде осъществявана единствено на неизлечимо заболели и потвърдено нападателни безстопанствени кучета.
Фирмите, искащи да се грижат за бездомните животни в града, могат да подават документи за присъединяване в подбора в период до 23 януари.  
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР