Община Враца обяви обществена поръчка за ремонт на водопровода в

...
Община Враца обяви обществена поръчка за ремонт на водопровода в
Коментари Харесай

Дават близо 1.5 млн. лв. за ремонт на водопроводната мрежа в Челопек

Община Враца разгласи социална поръчка за ремонт на водопровода в село Челопек, научи осведомителна организация BulNews. Тя е за реорганизация и рехабилитация на водопроводната мрежа на селото.
По публичната поръчка не се плануват обособени позиции, като една от аргументите е качественото осъществяване и реализиране на минимално усложнение за жителите по време на строителството, както и оптимално положителната съгласуваност и обмисляне на строително - монтажните работи.
„ Проектът включва реорганизация и рехабилитация на водоснабдителните системи и уреди на територията на село Челопек, според утвърдени капиталови планове. Изпълнението на плана ще реши проблемите, които произтичат от дългогодишния интервал на употребата им и надлежно неприятното положение на водата. Селищната водоснабдителна система на селото е строена през интервала 1960-1980 година, като водопроводната мрежа е построена напълно от етернитови тръби с обща дължина от 6871.2 метра. Същата е изчерпала експлоатационния си запас и вследствие на честите повреди, генерира обилни загуби. Честите спирания на водоподаването основава съществени проблеми за жителите на селото. Съществуващата водопроводна мрежа не обгръща територията на цялото село и има парцели, които не са водоснабдени. С реализацията на плана ще се основат устойчиви изгоди за цялото население и по-конкретно облекчаване потребностите за възстановяване на водоснабдителната инфраструктура, обезпечаване на положително качество и задоволително количество вода. Така ще се понижи броя, честотата и гъстотата на повреди по мрежата, както и спиранията на водоснабдяването на популацията вследствие осъществяване на
спешни поправки. От огромно значение е и намаляването на загубите на питейна вода и елиминирането на проблеми със едва или мощно налягане по мрежата “, считат от локалната администрация.
Прогнозната стойност на публичната поръчка е в размер на 1 227 913.34 лв. без Данък добавена стойност или 1 473 496.01 лв. с Данък добавена стойност.
Към момента на разкриване на процедурата няма обезпечено финансиране за дейностите по нея, като такова ще се търси след сключване на контракта за строителството.
Класирането на офертите се прави на база стопански най-изгодна оферта, въз основа на аршин „ оптимално съответствие качество/цена”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР