Община Връбица създаде собствен разсадник в село Менгишево върху 6

...
Община Връбица създаде собствен разсадник в село Менгишево върху 6
Коментари Харесай

Цветя и дръвчета за цялата страна на приемлива цена!

Община Връбица сътвори личен разсадник в село Менгишево върху 6 дка земя. На прага на пролетта експертите към този момент са произвели от семенца 60 000 цветя във всевъзможни багри от типовете петуния, пламъче, тагетес.
 Герб от цветя радва върбичани Герб от цветя радва върбичани
Общинската флора предлага още 50 типа храстовидни и дървесни типове /иглолистни и широколистни/. Сребрист и елементарен смърч, бяла ела, 7 типа туя, обилие от кипариси са единствено част от растенията, които към този момент са засадени в контейнери и ще бъдат горделивост за всеки парк, дом и градина. Цените им са от 3,60 лева до 12 лева с Данък добавена стойност за най-екзотичните.
Миналата година за първи път всички градинки, алеи и зони за отдих в град Върбица и в центровете на 16-те села от общината блестнаха зацветени с производството на локалния разсадник. “Започнахме от нищото преди година, а в този момент с изключение на за потребностите на цялата община, произвеждаме пъстър разсад за всички, които заявят предпочитание. Даваме цялостни гаранции за качеството”, споделя кметът инж. Мердин Байрям, който е основател за основаване на дребното общинско дружество. Гордее се, че от община Омуртаг видяли китните цветни алеи на Върбица, харесали ги и първи им се доверили със поръчка от 35 000 стръкчета. Има поръчки и от други места, по тази причина площта на общинския разсадник ще се разраства. Цветният оазис дава работа на четири души под управлението на дългогодишния техник-лесовъд Мехмед Мехмед. Всеки филиз се предлага със документ и професионални препоръки за развъждане, споделят озеленителите.
Поръчайте си цветна градина на 0882 885 832.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР