Община Видин ще бъде домакин на две от събитията за

...
Община Видин ще бъде домакин на две от събитията за
Коментари Харесай

Видин приема две събития по случай 100 години баскетбол в България

Община Видин ще бъде хазаин на две от събитията за честването на " 100 години баскетбол в България. Това стана ясно след извършена преди няколко дни среща сред кмета на Общината Огнян Ценков и президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, оповестяват от общинската администрация. На срещата участваха още заместник-кметът Венци Пасков, началникът на отдел " Хуманитарни действия " Емилия Николова и организационният секрекар на баскетболен клуб Видабаскет Росен Ракаджиев. Те разискаха деянията, които ще се състоят във Видин - определен за хазаин дружно с още няколко града в България.

През месец април ще се организира баскетболен фестивал за подрастващи. На него ще бъдат поканени и състезатели от Сърбия и Румъния. Второто спортно събитие ще бъде през месец юни - шампионат 3x3 (стрийтбол). В него ще вземат присъединяване възпитаници от всички възрасти, както и ветерани. Кметът Огнян Ценков увери Георги Глушков, че Общината ще спомага с подготвеност за образуване на спортните прояви и за необятното им разпространение.

" Видин има огромни обичаи в този спорт и за нас е чест да сме домакини на част от баскетболните събития ", съобщи кметът и изрази удовлетворение от ползотворната среща.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР