Община Видин е съпричастна и винаги е била съпричастна към

...
Община Видин е съпричастна и винаги е била съпричастна към
Коментари Харесай

Община Видин предостави 5 общински жилища за новопостъпили лекари

Община Видин е съпричастна и постоянно е била съпричастна към проблемите на МБАЛ "Св.Петка ", сподели през днешния ден на конференция в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция зам.- кметът на община Видин Борислава Борисова. В конференцията участваха и Генади Велков, ръководител на Общинския съвет-Видин и Валери Василев, ръководител на групата общински съветници от Политическа партия ГЕРБ.
Работим в тясно съдействие с управлението на здравното заведение и неговия шеф доктор Найденова, сподели Борислава Борисова. Тя посочи, че досега болничното заведение е поискала от общината да даде ведомствени жилища за докторите, които биха пристигнали да работят на територията на община Видин. Вече сме дали два жилището на пристигнали двама лекари. Преди ден е възложен още един общински апартамент за доктор - гинеколог, който ще работи във Видин и с неговото идване ще може да проработи АГО в болничното заведение. Подготвени са още два жилището, тъй като се чака идването на двама лекари, които ще работят във видинската болница, добави Борисова.
Провалилата се заради липса на кворум преди два дни изключителна сесия за видинската болница, свикана от 13 общински съветника, Генади Велков, ръководител на Общинския съвет дефинира като "предизборен ход и начало на предизборна кампния ". Той напомни, че към този момент е имало две сходни съвещания, които не са довели до позитивен резултат за положението на лечебното заведение. Генади Велков сподели още, че поради неприятното ръководство на предходното управление на общината, са насъбрани отговорности за няколко десетки милиона лв., които през днешния ден би трябвало новата кметска администрация да изплати. Той даде документи за открити финансови нарушавания в предходния кметски мандат от разнообразни способени органи и наложените по тях финансови сакции.
Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Валери Василев добави, че не може да се приказва за индиферентност на общинските съветници за ориста на видинската болница, тъй като доста от тях са я подкрепили и са дарявали персонални средства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР