Община Велинград продължава с преобразяването на парковите и зелени площи

...
Община Велинград продължава с преобразяването на парковите и зелени площи
Коментари Харесай

С над 3000 цветни видове са облагородени парковете във Велинград

Община Велинград продължава с преобразяването на парковите и зелени площи в града и през летните месеци, заяви за Радио „ Фокус “ – Пазарджик Бояна Кирилова, специалист в общинската администрация в курорта.

След косенето на тревните площи, зацветяване и озеленяване на парковете и алеите в града, където разцъфнаха над 50 000 разнообразни типове цветя и над 1500 бройки разнообразни дървета и декоративни шубраци, пристигна ред и на парка пред Храм „ Света Богородица” в кв. Лъджене и зелените алеите до паметника на „ Бандаков”. „ Засадени бяха цветни композиции от над 3000 бр. разнообразни по тип цветя и декоративни растения.
На „ тунела” към кв. Чепино бяха сложени 38 броя кошници с каскадни цветя, които сътвориха чувството за уют и хубост. Работата, която поставят общинските чиновници за чистотата и озеленяването на града, се вижда от всеки един от нас “, посочи Кирилова. Тя добави, че желанието на общинското управление е изцяло да се преобрази града и още веднъж да придобие образа на чисто и зелено райско място. Дейностите по зацветяване и осветление на направеното не престават и другата седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР