Община Варна започва ремонт на ул. Прилеп“ - в участъка

...
Община Варна започва ремонт на ул. Прилеп“ - в участъка
Коментари Харесай

Общината започва ремонтите на улиците „Прилеп“ и „Подвис“

Община Варна стартира ремонт на ул. „ Прилеп “ - в сектора от бул. „ Васил Левски “ до бул. „ Христо Смирненски “. Досега по правата се изпълняваше плана на ВиК- Варна. Това заяви кметът Иван Портних напресконференция, в която участваха представители на компанията, която работи по тези инфраструктурни планове на общината.

До момента по плана на ВиК на улицата е изпълнено създаване на битовата канализация. Сега със средства на Община Варна ще се направи дъждовна канализация - с отводнителни шахти, както и замяна на два етернитови водопровода. През това време - за към 40-45 дни, секторът ще бъде затворен напълно. След това следва цялостна рехабилитация на трасето, с слагане на нови бордюри и тротоари, при която улицата ще е проходима, заяви Милен Гочев, шеф на „ Инжстройинжинериг “, която прави ремонтните действия.

ВиК към момента работят в сектора на ул. „ Прилеп “ - от бул. „ Христо Смирненски “ до ул. „ Патриарх Максим “, където реализатор е също „ Инжстройинжинеринг “. Милен Гочев увери, че ремонтните действия ще приключат в период до един месец и макар огромните ровове, тъй като се извършва и тръбопровод и канализация, ще създадат всичко допустимо да спазят този период.

От сряда - 12 юли, Община Варна стартира ремонт и на ул. „ Подвис “ - от ул. „ Никола Козлев “ до кръстовището при Първа езикова гимназия. Там следва да бъде сменен тръбопровод отляво и отдясно. Поради тази причина улицата ще бъде напълно затворена, уточни Гочев. По време на ремонтните действия по замяна на бордюри и тротоари улицата ще бъде проходима. Вторият стадий от ремонт на " Подвис " ще обхване трасето от Първа ЕГ до бул. „ Христо Смирненски “. Очаква се дейностите, без полагане на маркировка, да бъдат подготвени доникъде на септември, сподели още Гочев.

По бул. „ Христо Смирненски “ сега се извършва европейският планът на ВиК за създаване на водопроводи и канализации. Община Варна ще влезе след довеждане докрай на подземната инфраструктура и тестванията на водопровода, с цел да асфалтира трасето.

Ремонтите, включени в плана на ВиК, бяха забавени с 2 години от държавните управления на " Промените " и започнаха едвам преди 2 месеца, макар че и договорите, и изпълнителите бяха подготвени още през 2021 година, напомни кметът. През същата година Община Варна възнамерява финансовата си стратегия съгласно обектите, включени в плана на ВиК, и даже изтегли заем, с цел да може да се направи цялостното преасфалтиране да построи улично осветяване и тротоари на улиците с сменена канализация. Всичко стартира с голямо забавяне поради " Промените ", разяснява Иван Портних. Междувременно инфлацията оскъпи двойно плана на водното сдружение двойно, което докара до съкращаване на обектите на половина. От ВиК бяха принудени даже да теглят заем, с цел да изпълнят това, което остана от европейския план, добави кметът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР