Община Варна въведе ограничение за броя на куклените спектакли в

...
Община Варна въведе ограничение за броя на куклените спектакли в
Коментари Харесай

Във Варна въведоха ограничение за броя на куклените спектакли в детските градини

Община Варна вкара ограничаване за броя на куклените спектакли в детските градини. Те могат да бъдат два в годината и към този момент ще се заплащат от бюджета на съответната градина. Мотивът за това е сигнал на родители, които се оплакали, че непрекъснато им събират пари за театрални постановки. Това провокира ответна реакция. Майки направиха петиция и внесоха подписка в общината, с която упорстват кукленият спектакъл да бъде върнат в градините.

Варна

В сигнала, подаден до Община Варна, написа, че в някои детски градини се изнасят над 10 куклени представления годишно, което затруднява финансово родителите. Таксата за дете е сред 2 и 4 лв..
Лилия Христова – шеф на дирекция “Образование и юношески действия ” в Община Варна: Това писмо е за обществено слабите фамилии да не дават пари. Оттам нататък няма никакви ограничавания за постановките за всяка детска градина, стига това да бъде безплатно за децата, наблягам.
„ Калина Малина “ е една от детските градини, в които всеки месец гостуват театрални трупи.
Таня Белева - майка на дете: Аз в действителност си признавам съм желала доста пъти да я заведа в Кукления спектакъл, само че постоянно не съм намирала път до там и само тук е гледала куклен спектакъл. Наистина бих желала да ги върнат тези представления.  “Малката нимфа ” в Кукления спектакъл във Варна “Малката русалка” в Кукления спектакъл във Варна
“Малката русалка” по приказката на Ханс-Кристиян Андерсен, е най-новото заглавие в афиша на варненския куклен спектакъл. Постановката е дело на Тезджан Ф...

Актьорът Христо Колев приказва с неспокойствие за срещите си с най-малките. Казва, че от играта на куклите децата научават кое е положително и кое - неприятно.
Христо Колев – началник на Теартален клуб „ Щурче “: От години се играе куклен спектакъл в детската градина и това е опция тези деца да се срещат с изкуството, наречено Куклен спектакъл. Веднага си мисля с какво ще бъде сменен. Единственото нещо, което се сещам е да бъде сменен от тв приемниците.
Ограничението за броя на куклените спектакли провокира вълна от неодобрение в обществените мрежи.
Вяра Пенчева: Ние сме доста повече, които имаме предпочитание театърът да участва в живота на нашите деца.
Само за няколко дни над 1 700 души поддържаха подписката за връщане на кукления спектакъл в детските градини. Родителите упорстват за разговор с общината и решение, което няма да ощети децата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР