Община Варна ще търси дългосрочно решение на дългогодишния проблем с

...
Община Варна ще търси дългосрочно решение на дългогодишния проблем с
Коментари Харесай

Обнадеждаваща новина за дългогодишния проблем с автобусна линия 409 във Варна

Община Варна ще търси дълготрайно решение на дългогодишния проблем с автобусна линия 409. Това сподели заместник-кметът по бюджет и финанси в Община Варна Христо Рафаилов по време на работна среща с регионалния шеф проф. Андрияна Андреев и с кмета на Аксаково Атанас Стоилов. На срещата стана ясно, че това е в интерес и на Община Аксаково, защото там се възнамерява построяването на новата индустриална зона Варна - Аксаково, а линията и в този момент обслужва нейната територия, написа.

Линия 409 се поддържа по едно и също време от общинското сдружение " Градски превоз " и от частен транспортьор. Двете общини – Аксаково и Варна, се разплащат между тях въз основа на пробега на всеки от превозвачите.

Проблем при този вид на обслужване на линията е, че при закупуване на цифров билет пасажерите не могат да го валидират в рейсовете на частната компания, защото те не разполагат с устройства за валидация. Така се постанова да изчакат, до момента в който пристигна идващият рейс на " Градски превоз " и губят към 15 минути от времето, за което билетът е годен. Освен това двете сдружения не признават взаимно абонаментните карти на пенсионерите, беше регистрирано по време на срещата.

Налице е и имиджов проблем, сподели още Христо Рафаилов. Линия 409 обслужва летище Варна и някои от непознатите  туристи добиват усещане от града ни още с качването си в рейса. Европейската процедура е летищата да провеждат шатъли до първата спирка на градския превоз, добави той.

На днешната среща беше решено да бъде образувана работна група с представители на двете общини. Първата задача на специалистите в нея е да създадат юридически разбор на предложенията на двете страни, с цел да може до края на месец април, преди началото на летния сезон, проблемите с линия 409, която обслужва и " Златни пясъци ", да бъдат изчистени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР