Община Варна ще даде близо 750 хил. лева за спешното

...
Община Варна ще даде близо 750 хил. лева за спешното
Коментари Харесай

Община Варна укрепва опасен мостик в курорта “Св.Св.Константин и Елена”

Община Варна ще даде близо 750 хиляди лв. за незабавното подсилване на брегозащитно и брегоупкрепително оборудване в курорта „ Св. Св. Константин и Елена “, реши комисията по финанси към локалния парламент, който в четвъртък на сесия ще разисква настояването.

Мостикът в морето е напряко откъснат от брега и съставлява сериозна заплаха за здравето и живота на туристите и причина за произшествия съгласно писмо на регионалния шеф на Варна Стоян Пасев до общинските съветници. В него той разказва сериозното положение на оборудването, което е публично-държавна благосъстоятелност.

В случая не става въпрос да се пернат пари от общинския бюджет, а за средства от отчисленията от концесиите на плажа. Общините получават 40 % от тези доходи, с цел да поддържат прилежащата крайбрежна инфраструктура, 10 % отиват в регионалните администрации за водното избавяне на безстопаствени плажове и останалите 50 % отиват в страната, напомни за “Труд” Пасев. Така че парите не се отклоняват от средства за ремонт на градски улици, а би трябвало целеустремено да се употребяват от локалната власт, разяснява той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР