Община Варна реши проблема с транспорта на децата от Специалното

...
Община Варна реши проблема с транспорта на децата от Специалното
Коментари Харесай

Разрешиха проблема с транспорта на децата от Специалното училище за ученици с нарушено зрение във Варна

Община Варна реши казуса с превоза на децата от Специалното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов “ във Варна. Това стана след подхванати дейности от кмета Благомир Коцев и зам.-кмета Павел Попов.

Учебното заведение се намира в кв. " Аспарухово “, което постанова децата да употребяват превоз всеки ден. Малчуганите остават без транспорт, откакто съществено се повреждат два от общо осемте профилирани автомобила за хора с увреждане. Те са към дирекция " Социални действия “ в Община Варна и се употребяват интензивно от хората в потребност от целия град.

След бързите дейности подхванати от кмета и зам.-кмета са обезпечени един микробус от общинската компания " Градски превоз “ и един учебен рейс. Те ще заменят развалените два профилирани автомобила и ще поемат всички възпитаници, които всекидневно имат нужда да стигнат да учебното заведение за незрящи в кв. " Аспарухово “. Мярката е краткотрайна, защото превозът би трябвало да е приспособен и за лица в инвалидни колички. Община Варна е изпратила писмо до Министерство на образованието, с молба те да обезпечат недостигащите две транспортни средства, защото учебното заведение е държавно, уточни Попов.

Днес зам.-кметът участва на празничен концерт в учебното заведение. По време на събитието шефът Жулиета Петкова връчи грамоти на десетте най-хубави възпитаници. Отличени бяха и част от учителите за повсеместен принос и за стимулиран старт в специалността. Награда получи и Дафина Кирова, която е съдействала за осуетяването на съществени последствия при случая със запалването на един от профилираните коли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР