Община Варна призовава гражданите да останат по домовете си и

...
Община Варна призовава гражданите да останат по домовете си и
Коментари Харесай

Ураганен вятър и сняг във Варненско, общината призова гражданите по възможност да не излизат

Община Варна приканва жителите да останат по домовете си и да не излизат, с изключение на в случаите на незабавна нужда поради ураганните ветрове в региона. Технически екипи и профилирана техника на разнообразни ведомства са на терен, с цел да се оправят с последствията от бедствието.

Сигнали по отношение на бурята може да се подават на телефон +35952/820112 .

Вследствие на стихията по улиците има десетки съборени дървета и развалено имущество, на доста места няма ток. Обстановката се е усложнила в допълнение вечерта, като от MeteoBalkans оповестяват, че поривите са минали 100 км/ч.

Движението на жителите в тези условия крие риск за живота и здравето, заради тази причина община Варна приканва хората да останат по домовете си и да не включват доста електрически уреди по едно и също време.




Мобилизирани са ресурсите на всички общински и държавни служби – полиция, пожарна, Гражданска отбрана, Енерго-про, ВиК и други – за справяне с последствията. Общината благодари на жителите за съдействието и разбирането и моли жителите на Аспарухово и Галата да проявят схващане - екипите на Енерго-про работят с всички сили за възобновяване на електричеството.

По-рано през днешния ден във Варна бе разгласен оранжев код за рисково време. Предупреждението бе обвързвано с прогнозите за плевел до ураганен вятър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР