Община Варна предоставя почасови мобилни здравни грижи и социални услуги

...
Община Варна предоставя почасови мобилни здравни грижи и социални услуги
Коментари Харесай

Осигуриха 5 млн.лв. за здравни грижи по домовете за повече от 700 варненци

Община Варна дава почасови мобилни здравни грижи и обществени услуги в домашна среда на лица с увреждания и възрастни хора.

Екип от 108 експерти и спомагателен личен състав дава комплекса от услуги в домашна среда. Те включват посещаване от здравна сестра, съветник „ здравословно хранене “, психолог, рехабилитатор, домакински асистент и помощник „ обществена работа “. На всеки консуматор се дава почасово съответната услуга, съобразена с авансово направена самостоятелна оценка за потребностите му. По плана са обхванати 734 консуматори.

Желаещите да се възползват от обществените услуги могат да заявят молба по сегашен адрес. За задачата е належащо да се попълни Заявление-декларация (по образец), да се показват документ за идентичност (за справка) и копие на медицински документи. Наборът от документи се подава на гише 14 в постройката на Общината.

Желание за прилагане на грижа в дома може да бъде декларирано и на следните телефонни номера: 0884920867; 0884999050.

Дейностите са осъществят по план „ Грижа в домашна среда “ по стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027. Проектът е стартирал от началото на 2023 година. Той се удължава с още три месеца и ще продължи до 3 юли 2024 година. Това стана допустимо след подписано съглашение сред Община Варна и Министерство на труда и обществената политика. Общата стойност на плана е 4,98 милиона лв., а средствата се дават безплатно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР