Община Варна няма законов ангажимент да финансира дейността на СБАЛПФЗ

...
Община Варна няма законов ангажимент да финансира дейността на СБАЛПФЗ
Коментари Харесай

Oбщина Варна няма законов ангажимент да финансира дейността на Белодробната болница във Варна

Община Варна няма законов ангажимент да финансира активността на " СБАЛПФЗ - Варна ЕООД ", която обслужва Северна България, само че все пак има подготвеност да предложи на Общинския съвет погашение на трудовите хонорари на чиновниците на Тубдиспансера, при положение, че страната обезпечи средства за покриване на остатъка от задълженията на болничното заведение.

Това оповестиха от общинската пресслужба за Moreto.net.

Те са напълно свързани с нейната лечебна активност, която предстои на финансиране от държавния бюджет, според наредбите на българското законодателство.

За последните 10 години Община Варна е изплатила на болничното заведение над 3,5 млн. лева за покриване на насъбрани отговорности. Въпреки многократните апели към Министерството на здравеопазването няма повишение на дотацията за болничното заведение и към сегашния миг тя продължава да бъде незадоволителна за покриване на разноските.

През 2015 година Общинският съвет във Варна взе решение за прекачване на активността на лечебното заведение към някое от лечебни заведения в града и за разпродажба на комерсиалното сдружение. Това решение бе доказано през ноември 2022 година ноември. Към сегашния миг реакция от страна на Министерството на здравеопазването няма.

Днес по самодейност на регионалния шеф следва среща по тематиката с представители на Общински съвет - Варна, РЗИ, " СБАЛПФЗ - Варна ЕООД ", и всички други институции, имащи отношение по тематиката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР