Община Варна иска да изгради нова детска градина в централната

...
Община Варна иска да изгради нова детска градина в централната
Коментари Харесай

Нова детска градина иска да изгради Община Варна в центъра на града

 Община Варна желае да построи нова детска градина в централната част на града. Това стана ясно на днешното съвещание на ПК " Собственост и стопанство “, на което бе гласувано общината да придобие безплатно от страната парцел, ръководен от Министерството на защитата.

Теренът с повърхност 8 058 кв. м се намира на бул. " Христо Ботев “. След осъществено изследване е открито, че е подобаващ за създаване на образователно заведение на територията на регион " Одесос “, в който има дефицит на детски заведения. Наред с това с въвеждането на наложителна градина от 4-годишна възраст ще са нужни още места във варненските забавачници.

Съветниците дадоха единодушието си общината да придобие безплатно още един държавен парцел. Става дума за терен от 2 605 кв. м в Приморския парк, върху който към този момент има построен общински паркинг.

Комисията по благосъстоятелност и стопанство реши също да се удължи срокът за прилагане на общинските бази от спортни клубове. Договорите на 55 клуба, които изтекоха през юни, ще бъдат удължени до края на годината, с цел да се избегнат възможни проблеми с акредитациите на федерациите.

На днешното съвещание беше утвърден и осигурител на имуществото на " Специализираната болница за лекуване на онкологични болести доктор Марко Марков ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР