Община Варна има намерение в Галата“ да бъде изграден районен

...
Община Варна има намерение в Галата“ да бъде изграден районен
Коментари Харесай

Изграждат районен парк в кв. „Галата“?

Община Варна има желание в „ Галата “ да бъде построен областен парк. Това излиза наяве от проекта за деяние за общинските концесии за интервала 2023 – 2027, оповестен неотдавна в уеб страницата на Община Варна, научи Moreto.net

Паркът е измежду обектите, за които Община Варна има намерение да организира процедура по основаване на концесия.

На процедура локалната администрация ще даде на бъдещия концесионер вещни и облегационни права за създаване за своя сметка и на собствен риск обект „ Районен парк „ Галата “в два парцела с обща повърхност 82.5 дка в регион „ Аспарухово “.

Концесията ще е за осъществяване на строително – монтажни действия за създаване и въвеждане в употреба на недвижимите парцели против правото на концесионера да реализира ръководство и поддържане на обекта за периода на концесионния контракт.

В „ Галата “ към този момент има самостоятелен дребен парк, построен от доброволци. През май 2023 година 16 общински дка, върху които към този момент има осъществено залесяване от жителите на квартала, бяха предоставени за стопанисване на съдружие „ Парк Борисова градина – Галата “, тъй че мястото да продължи да се развива и поддържа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР