Община Варна и кметовете на останалите общини не приемат рязкото

...
Община Варна и кметовете на останалите общини не приемат рязкото
Коментари Харесай

Кметове във Варненско се обявиха срещу рязкото увеличаване на такса смет

Община Варна и кметовете на останалите общини не одобряват внезапното увеличение на такса боклук за жителите. Така разяснява за Радио Варна кметът Благомир Коцев тематиката за новия механизъм за установяване на такса боклук за битови боклуци - въпрос, който бе разискван на годишната среща нас българските локални управляващи в курортен комплекс " Албена ". 

Имаше опасения, че огромна част от жителите ще би трябвало да заплащат доста по-високи такси, което е реалност. Сега бизнесът поема огромна част от таксите, а пък жителите заплащат много по-малко от това, което биха плащали, в случай че беше влезнала новата система. Трябва да се намерения доста по-добре и да се уточни, тъй като можехме да чакаме двойно, тройно и четворно повишаване на таксите, което нямаше да бъде понесено от жителите... Няма по какъв начин да има такова внезапно повишаване ", добави Коцев. 

Кметът на Варна добави, че локалната власт ще изиска от страната да има доста по-внимателен прочит на този закон и метода, по който се разпределя тази такса. 

Годишната среща на българските локални управляващи, която се организира в курорта „ Албена “ стартира със съвещание на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България, членове на който са кметът на Варна Благомир Коцев и Атанас Стоилов - кмет на Аксаково.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР