Община Варна е в готовност да стартира процедурата за изработване

...
Община Варна е в готовност да стартира процедурата за изработване
Коментари Харесай

Фалстарт за подробния план на варненска местност, търсят края на улица в Малка чайка

Община Варна е в подготвеност да започва процедурата за разработване на Подробен организационен проект за местността „ Малка чайка “. За тази цел в тазгодишния общински бюджет има заложени средства, стана ясно на днешното съвещание на комисията по архитектура към локалния парламент, предадоха от пресцентъра му.

Темата бе извадена на дневен ред във връзка искане на група жители за именуване на улица в местността. Пред съветниците основният проектант Виктор Бузев сподели, че част от парцела попада в неурегулирана територията и теренът няма всички атрибути да се назова улица.

„ Има настоящ организационен проект единствено за дребна част от местността. Това значи, че въпросната „ улица “ е с начало, само че до безкрайност “, сподели арх. Бузев и посочи, че настояването не е законово издържано.

Комисията отсрочи вземането на решение до изработването и приемането на Подробен устройствен план за „ Малка чайка “.  

Другото решение, което съветниците гласоподаваха, е да се промени Подробен устройствен план на парцел, който е част от имота на Градска болница. Става дума за улица, която обаче няма подобен статут.
„ Този терен физически е улица - с бордюри и тротоари. Административно съществува на картата, само че го няма в регулационните проекти. За да излезе от имота на Градска болница и да стане улица още веднъж, би трябвало да се създадат корекции “, добави арх. Бузев.
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР