Община Варна е подготвила нова система за електронен прием на

...
Община Варна е подготвила нова система за електронен прием на
Коментари Харесай

Важно за родителите във Варна! Вижте в кое училище е разпределено детето ви за 1 клас

Община Варна е подготвила нова система за електронен банкет на децата в 1 клас. Към нея е прибавен и лист от над 900 страници, в който е показано в кое учебно заведение е разпределено детето съгласно неговата адресна регистрация.

Основният аршин в новата система за банкет на първокласници във Варна е близостта на адреса, на което е записано детето, до съответното учебно заведение. Като приложение на тази система, децата са разпределени в 4 групи:

1. Деца, с настоящ/постоянен адрес в прилежащия регион на учебното заведение, който не е променян в последните 3 години.

2. Деца, с настоящ/постоянен адрес в прилежащия регион на учебното заведение повече от 1 година, само че който е бил променян в границите на последните три години.

3. Деца, с настоящ/постоянен адрес в региона на учебното заведение, който е променян в границите на последната година.

4. Деца, с настоящ/постоянен адрес отвън прилежащия регион на учебното заведение.

За класирането на децата за банкет в съответното учебно заведение има и спомагателни критерии, които се пресмятат в точки:

- деца с трайни увреждания над 50% - 30 точки;

- деца на двама умряли родители – 30 точки;

- братя или сестри, учащи се в учебното заведение – 100 точки;

- деца, приключили предучилищна група в учебното заведение – 100 точки;

В точковата система се взема поради и желанието в кое учебно заведение да детето, декларирано от родителите. Те би трябвало да посочат 10 учебни заведения, като надлежно точките за тях са от 50 до 41, съгласно подредбата на желанията.

Пълният план на предлагането за смяна на системата за електронен банкет в 1 клас в учебните заведения във Варна е пубилкуван  на сайта  на Общински съвет - Варна.

РАЙОНИТЕ на учебните заведения за обсег на учениците, можете да видите тук.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР