Община Варна, дирекция Спорт“ отново организираха детски спортен празник Бързи

...
Община Варна, дирекция Спорт“ отново организираха детски спортен празник Бързи
Коментари Харесай

Над 200 деца от IV клас участват в спортния празник „Бързи и сръчни“ във Варна

Община Варна, дирекция „ Спорт “ още веднъж проведоха детски състезателен празник „ Бързи и сръчни “. Този път в спортната демонстрация участват над 200 деца от ІV клас на възраст 9-10 години от 18 учебни заведения от град Варна. Състезанието се явява първи кръг от лига „ Бързи и сръчни “ за образователната 2017/2018 година.

Надпреварата се организира в момента в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и има за цел да разпространява дейния и здравословен метод на живот измежду дребните учениците.

Проявите от първи кръг на състезателен празник „ Бързи и сръчни “ за III, II и I клас ще се състоят надлежно на 23, 30 ноември и 5 декември, още веднъж залата на Първа ЕГ.

През месеците април и май е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и сложен победител сред учебните заведения за всяка възраст по настрана, а за всички състезатели ще вземат участие в изтегляне на лотария с доста предметни награди.

Представителните тимове на учебните заведения, които се включват в надпреварата, се състоят от 5 момчета и 5 девойки от ІV клас и до две запаси, които би трябвало да преминат по най-бързия метод по спортно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и назад.

А след проявата за деца във връзка празнувания през днешния ден /21 ноември/ християнски празник Въведение Богородично и Ден на християнското семейство, Варненска и Великопреславска св. Митрополия и Община Варна ще провеждат Спортен празник – Семейна конкуренция „ Бързи и сръчни “ по същото трасе, което бягат децата, само че в тима ще се включат по петима родители. Очаква се в 16:30 часа неговоВисокопреосвещенство Варненски и Великопреславски  Митрополит Йоан да приветства присъстващите и ще награди участниците с християнска литература.

Инициативата състезателен празник „ Бързи и сръчни “ е дълготрайна и ориентирана към развиване на двигателни и обществени умения на учениците посредством спортни интензивности, поднесени по занимателен за тях метод, като са планувани доста награди за участниците и спечелилите.

Организацията на проявата се реализира от Дирекция „ Спорт “ при Община Варна с поддръжката на РУО – Варна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР