Община Варна да кандидатства за финансиране на проекта за изграждане

...
Община Варна да кандидатства за финансиране на проекта за изграждане
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 26 юли

Община Варна да кандидатства за финансиране на плана за създаване на зона за отдих и спорт до пристанище „ Карантината “, даде позитивно мнение комисията по европейски въпроси към локалния парламент. Средствата, които са нужни за реализирането на зоната, са до 469 хиляди лв..

Ентусиасти започнаха преобразяването на парк " Елин Пелин " във варненския кв. " Христо Ботев " на 24 юли, оповестиха за Moreto.net основателите от съдружие " Пауър Джъмп ". В акцията са се присъединили над 50 локални поданици, благодарение на които пространството е било почистено и облагородено.

Общо 714 дървета са засадени през предходната година по компесаторни стратегии и планове за облагородяване на междублокови пространства. Това демонстрира докладът за осъществяване на обновената „ Програма за понижаване на излъчванията и постигане на одобрените правила за нездравословни субстанции в атмосферния въздух на община Варна “.

От 26 юли на уеб страницата на Единния информативен портал към този момент е налична, с изключение на познатата до момента карта на епидемиологичната конюнктура в страната по райони, и такава по области. От информация в новата карта се вижда, че Варна е в жълтия Етап 2, а съвсем всички области са в Етап 1.

Отопление на твърдо гориво и превозът са двата съществени фактора, които способстват за замърсяването на въздуха. На първия се дължат над 43% от фините прахови частици през зимата, а на втория - 52% от средноденонощната централизация на ФПЧ10 през лятото.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР