Община Вълчeдръм ще отбележи празникa на града, на храма "Света

...
Община Вълчeдръм ще отбележи празникa на града, на храма "Света
Коментари Харесай

Община Вълчeдръм ще отбележи три празника на 14 октомври

Община Вълчeдръм ще означи празникa на града, на храма "Света Параскева " и патронният празник на професионална гимназия "Димитър Маринов " с наситена стратегия на 14 октомври. Началото ще бъде обещано от 09:00 ч. в Народно читалище "Рало- 1891г. " с ритуал - освещаване на нов дом, сподели заместник-кметът на общината Мая Гугина.
"Ще има разкриване на изложба-конкурс "Дарове от Златията ", проведена по самодейност на Второ Основно учебно заведение "Иван Вазов ". В читалището от 9:30ч. ще има показване на книгата "Вълчедръм по време на Османското господство " с създател Иван Георгиев. В същия час ще стартира и празничната Света литургия в храма "Света Параскева ", а от 11:00 ч. ще стартира тържеството, отдадено на патронния празник на Професионална гимназия "Димитър Маринов ". От 18:30 ч. пред читалището ще има концерт. Тържеството ще приключи с празнична заря. "
Днес от 10:15 ч. в читалището ще има магическо шоу за децата от детските градини в община Вълчедръм, а от 13:15ч. за учебните заведения в района. По мотив празника до 16 октомври от 9:00 до 17:00 ч в изложбената зала на читалището ще бъде подредена и галерия на ръчно направени експонати от Роза Гинина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР