Община Царево има 64 км брегова линия, а плаж Корал

...
Община Царево има 64 км брегова линия, а плаж Корал
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Искат да строят на Корал

Община Царево има 64 км брегова линия, а плаж Корал е 4-500 м и ориста му се е трансформирала в обсесия за хора, които желаят да печелят известност на непознат тил. Това разяснява в ефира на bTV кметът на морската община Георги Лапчев.

По думите му въпросът не е прекомерно друг от всички сходни, в които някой има парцел зад плажа. Той изясни, че сега общината се съди с компанията, тъй като не може да удостовери разрешенията за градеж.

„ Не могат да строят върху дюни. Ако имаме недвусмислено потвърдена дюна, то по закон върху дюна не се строи. Испанците също го знаят. Те не са купили единствено дюна”, акцентира Лапчев.

Той изрази вяра, че до края на годината ще има екологична оценка, която ще разреши на Царево да има собствен общ организационен проект.

„ С времето „ бетон” се трансформира в обидна дума. Истината е, че бетонът е строителен материал. Царево има 64 км брегова линия, в обитаемоте места по морето живее 90% от популацията на общината, въпреки всичко би трябвало някъде да живеем. Никой не желае да презастрои Черномориетo, това е едно факсимиле, което се постанова от хора, които виждат морето два пъти в годината. Когато няма правилник, когато няма правила, се стига до грозни гледки”, акцентира кметът.

Той уточни, че през последните години Царево се трансформира в „ новата морска културна столица” и тази година също има доста арт събития в града и общината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР