Община Трявна спечели конкурса Нестле за Живей активно! за най-активни

...
Община Трявна спечели конкурса Нестле за Живей активно! за най-активни
Коментари Харесай

Трявна спечели журито в конкурса за най-активната община в ``Нестле за Живей активно! 2022`` - Общество

Община Трявна завоюва състезанието " Нестле за Живей интензивно! " за най-активни общини, изпреварвайки Плевен, Враца и Мизия. Всички те показаха своите планове за бъдещо инфраструктурно развиване в региона на физическата интензивност на територията на своите общини.

Тази година и спечелилият Община Трявна съумя да спечели петчленното жури със своя новаторски план, който покриваше по конкурентен метод следните параметри: разнородни действия за физическа активност на популацията, иновативност в идейния план, нужда от реализацията и публика, която ще може да се възползва от бъдещата инфраструктура.

Олимпийската ни зимна златна медалистка и дълготраен дипломат на инициативата Екатерина Дафовска съобщи: " С огромно удовлетворение днес виждам обединените старания в грижата за хората и тяхната интензивност. Общините и през поставиха много усилия, с цел да привлекат жителите по забавен метод да се занимават със спорт. "

Тази година към " Нестле за Живей интензивно! " се включва като дипломат още едно златно момиче на българския спорт - художествената ни гимнастичка Катрин Тасева, която дружно със зам.-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, Мария Яровая от НСРОБ и ръководителя на правния отдел на Нестле България Теодор Георгиев бяха жури в четвъртия подред конкурс за най-активни общини.



Водени от дългогодишния си опит, всеки потвърден експерт в неговата област, членовете на журито единомислещо излъчиха спечелилия – Трявна. Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева не скри страстите си и изрази признателност за високата оценка и даде обещание, че общината ще продължи да пази възрожденския и състезателен дух измежду своите поданици.

" Всички тук в тази зала знаем какво е да организираш и проведеш. Инициатива, която печели сърцата на последователите си, само че в това време не е по никакъв начин елементарно да мотивираш хората да създадат първата крачка, като да изберат ходенето, вместо удобството на автомобила, или да потичат, вместо отмора на дивана. А всъщност да сме дейни е заложено в нас, човек има потребност да се движи, дори е потвърдено, че с цел да сме здрави, би трябвало да създадем най-малко 10 000 крачки на ден или друга интензивност равна на тях. Хубавата вест е, че да сме активни, е занимателно, срещаш нови другари, учиш нови придвижвания и днес отново видяхме, че е тъкмо по този начин – доста образци, усмивки, разнообразни дейности, дребни и огромни дружно за деен живот ", каза Нели Ангелова, управител Комуникации Нестле Югоизточен Пазар.



" Към положителната храна и добър живот бих добавил, че това е инвестиция в бъдещето. Когато правиш добър бизнес, би трябвало да правиш и нещо положително за обществото. Инициативата " Нестле за Живей интензивно " е прелестна и вярвам, че би трябвало да се разраства и да доближава до повече хора. В проектите на общините и проведените от тях интензивности, отрих много благоприятни условия, и считам, че някои от активациите може да ги препоръчаме посредством Министерството на младежта и спорта за включване в спортните асоциации и измежду от ден на ден общини ", заяви зам.-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев.

За състезанието

" Нестле за Живей интензивно! " 18 години с разнородни интензивности и богат календар събития въодушевява и стимулира българските жители по-целесъобразно и здравословно всекидневие. За четвърта поредна година се провежда конкурс измежду общините, които провеждат и организират собствени активации, отдадени на придвижването и уравновесеното хранене. Конкурсът е подкрепен от Министерство на младежта и спорта и Националното сдружение на общините в България, които вземат интензивно присъединяване в популяризирането на изгодите от ежедневната интензивност. До този миг близо 70 общини в различни точки на страната са се присъединили в състезанието със личен " Нестле за Живей интензивно! " календар, а спечелилите са осъществили сполучливо, финансираните с наградния фонд, планове. В Девня е реновиран парк в кв. Река и е издигната детска площадка, във Велики Преслав жителите се радват на построения първи фитнес навън и спортна площадка, а в Белоградчик се основана нова фитнес площадка пред Младежкия дом.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР