Община Троян стана първият регистриран земеделски производител у нас. Новината

...
Община Троян стана първият регистриран земеделски производител у нас. Новината
Коментари Харесай

За здравето на децата: Община Троян стана първият регистриран земеделски производител у нас

Община Троян стана първият регистриран аграрни производител у нас. Новината заяви кметът Донка Михайлова , която разгласява фотоси на региострационната карта във Фейсбук.

По думите ѝ това не е направено за да се получат европейски дотации , а с цел да може децата в Троян да продължат да се хранят с екологично чиста лична продукция.

Регистрационна карта. Снимка: Донка Михайлова, Фейсбук

„ Вчера, при визитата на Министъра на земеделието Кирил Вътев в Троянския манастир, го срещнах със странното условие да сме аграрни производител, с цел да произвеждаме продукция върху лични земи, със лични сили и да ги предоставяме в личните детски заведения. Но нормативните условия са за това да бъдат спазвани. И регистрирани пчелари сме. “

Донка Михайлова напомни, че съгласно разбор на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в последните години затлъстяването на децата в Троян внезапно се снижава и то е три пъти по-ниско спрямо другите общини в област Ловеч. По думите ѝ положителните резултати са плод на целенасочените старания за въвеждане на здравословно хранене измежду децата и учениците и развития всеобщ спорт .

Тя цитира и даннни, съгласно които относителният дял на заболелите от захарен диабет възпитаници в Троян също е три пъти по невисок от този в цялата област.

„ И това дава смисъл на всичко “.

Публикацията на Донка Михайлова се радва на необятно утвърждение , като хората всеобщо приканват сходна процедура да бъде въведена и в други български общини.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР