Община Трън е вложила 300 000 лв. през тази година

...
Община Трън е вложила 300 000 лв. през тази година
Коментари Харесай

Община Трън е вложила 300 000 лв. в подмяна на водопроводната мрежа

Община Трън е вложила 300 000 лева през тази година за замяна на водопроводната мрежа, заяви кметът Цветислава Цветкова.

Монтиран е 2,5 км нов тръбопровод сред селата Милославци и Ярловци, вследствие на което жителите на Ярловци се радват на обилие на вода. От година и половина там е имало непрекъснати повреди и чешмите са текли единствено по няколко часа в денонощието.

Водоснабдени са и две махали в село Горочевци, в които въобще не се е качвала вода поради непрекъснати повреди по трасето. След частична замяна на водопроводната мрежа налягането на водата в цялото село е нараснало. Приключва и ремонтът на водопровода в с. Бохова. Съвместно с "ВиК " е освежен довеждащият тръбопровод по ул. "Атанас Ботев " в Трън, като са отстранени 50-годишните етернитови тръби.

Община Трън е показала план в Министерство на регионалното развитие за замяна на тръбите на довеждащия тръбопровод от извора в с. Банкя до каптажа в местността "Китка ", който доставя граничния град.

Съоръжението е много остаряло, по трасето има доста скрити повреди. Ако получим финансиране, генерално ще бъде решен казусът с водоснабдяването на Трън, сподели Цветкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР