Община Тетевен и Лесотехнически университет (ЛТУ) - София подписаха едногодишен

...
Община Тетевен и Лесотехнически университет (ЛТУ) - София подписаха едногодишен
Коментари Харесай

Община Тетевен и Лесотехническият университет подписаха договор за провеждане на кандидат-инженерни стажове на студенти от специалност „Горско стопанство“

Община Тетевен и Лесотехнически университет (ЛТУ) - София подписаха едногодишен контракт за осъществяване на кандидат-инженерен стаж на студенти от компетентност „ Горско стопанство “ в Община Тетевен. Той влиза в действие от 1 март 2021 година, а задачата му е затвърждаване на познанията и придобиване на на практика умения от студентите за бъдещата им работа в Териториални поделения на Държавно горско стопанство (ДГС), Държавно ловно стопанство (ДЛС), Оперативна програма и други
Кметът на града доктор Мадлена Бояджиева акцентира, че това е една добра опция за младите експерти, които ще се срещнат с работата и отговорностите на Дейност „ Управление и стопанисване на общински гори “ при Община Тетевен.
С подписването на контракта ние осигуряваме опция за в допълнение развиване и израстване на тези студенти, като подготовка за бъдещата им работа, която може да се окаже точно тук в Тетевен. Общината е отворена и подготвена да спомага постоянно, когато става въпрос за оферти, дела, начинания, събития и така нататък, носещи своите позитиви за хората, сподели още доктор Бояджиева.
Кандидат-инженерният стаж е с дълготрайност шест работни седмици и се организира в два интервала - за постоянно образование - от 22 март до 29 април 2021г. и задочно образование – в интервала от 14 юни до 01 октомври 2021г. Той е ориентиран към студенти с просветително квалификационна степен „ бакалавър “, в активност „ Управление и стопанисване на общински гори “.
Факултетът по „ Горско стопанство “ (ФГС) при ЛТУ приготвя „ Програма за кандидат-инженерен стаж “ и показва описите на студентите на Община Тетевен за координиране. От своя страна, Общината се задължава да обезпечи:
- Условия за безвредна работа, според нормативната уредба;
- Съдействие за осъществяване на програмата;
- Контрол върху трудовата дисциплина;
- Съдействие при приемане на доклад за извършения стаж.
По време на образованието ще бъдат обхванати тематиките: Организационна конструкция, ръководство на горските територии и съществени действия в приемащото предприятие; Характеристика на горските територии, инвентаризация и горско планиране; Административно-наказателен ред по Закона за горите – ограничения, нарушавания и наказания; Провеждане на сечи в горите – маркиране на насажденията, осъществяване на сечите, документи и други
След привършване на стажа всеки студент показва и пази писмен доклад пред началник действия „ Управление и стопанисване на общински гори /УСОГ/ “ в Община Тетевен или акредитиран от него чиновник. Въз основа на отбраната на доклада се изготвя отзив с броя на отработените дни и се слага оценка за работата на стажанта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР