Община Търговище публикува за обществено обсъждане проект на нова Наредба

...
Община Търговище публикува за обществено обсъждане проект на нова Наредба
Коментари Харесай

Публикуван за обсъждане е проект на нова Наредба за финансовото подпомагане на спортните клубове в Търговище

Община Търговище разгласява за публично разискване план на нова Наредба за изискванията, реда и критериите за финансово подкрепяне на спортните клубове.

Както в настоящата все още, по този начин и в плана на новата Наредба се планува спортните клубове да получават финансово подкрепяне на база постигнатите спортни резултати през годината. В новата се дава опция да се регистрират и класирания от международни купи и интернационалните шампионати. Досега клубовете можеха да аплайват за финансиране с резултати от държавни, районни, международни, европейски и балкански шампионати, както и Олимпиада.

Резултатите от отборните класирания към този момент ще може да се регистрират и като независими достижения на състезателите от самостоятелните спортове. 

Въведено е финансово стимулиране за състезатели, включени в националните тимове на България за участия в Олимпиада, международни или европейски шампионати.

Ще продължат да се отпускат и средства за поддръжката на общински спортни бази, отдадени на клубовете. С оглед на по-отговорното и дейно прилагане на обектите, годишно ще се дефинира предел на тези средства. Той ще е на база количествата разходвани консумативи за поддръжката на съответния обект през предходните 5 години.

На територията на общината действат общо 29 спортни клуба. 16 от тях са кандидатствали и са утвърдени за финансиране по реда на Наредбата през 2022 година

Предложения и мнения по плана на нова Наредба се одобряват в период до 12 декември 2022 година на e-mail: ; документално, в Центъра за административно обслужване на Общината или посредством Портала за публични съвещания към Министерския съвет.

Проектът на Наредбата е оповестен в уеб страницата на Общината:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР