Община Свищов отпуска 1000 лева еднократна помощна трите жени от

...
Община Свищов отпуска 1000 лева еднократна помощна трите жени от
Коментари Харесай

Най-сетне добра новина за трите жени от къщата на ужасите в Свищов

Община Свищов отпуска 1000 лв. еднократна помощна трите дами от къщата на ужасите за артикули и домашен такъми от първа нужда. Агенция Социално подкрепяне пък ще обезпечи на 65-годишната Пенка Стефанова и на дъщерите и Анжела и Стефка еднократни парични помощи, оповестява „ Труд “.

Община Свищов, прокуратура, полиция и обществените служби не престават да работят по случая с двете сестри, за които се допуска, че от години живеят затворени в дома си. Към момента няма доказателства за осъществено закононарушение и насилственото им затваряне от майката.

Семейството обаче живее в изключителна бедност, без обикновени битови условия и без никакви обществени контакти. Въпреки това, двете сестри на 43 и 44 години и майка им, няма да бъдат изведени от вкъщи им. По случая Районната прокуратура образува досъдебно произвеждане и занапред ще се открива, дали изискванията, при които живеят основават риск за живота и здравето им. Кметът на Свищов Генчо Генчев заяви, че общината се ангажира да помогне с ремонт на къщата.

„ Твърденията за живота и държанието на трите дами са спорни. Едни съседи споделят не са ги виждали, че не са излизали, а майката твърди, че дъщерите и са били в София и скоро са се прибрали в Свищов. Мисля, че сестрите са захласнати от майката по някакъв метод “, разяснява градоначалникът на крайдунавския град.

Тепърва със фамилията ще работят психолози и обществени служащи, защото майката отхвърля да одобри, че има сериозен проблем, с който, явно не може да се оправи сама. Освен това трите дами отхвърлят да изоставен жилището и да бъдат отведени в обществено заведение.Междувременно в Свищов се заприказва, че бизнесмен имал апетити към парцела им и в негов интерес било семейството да бъде изведена от жилището.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР