Община Свиленград ще осигури топъл обяд за 450 потребители до

...
Община Свиленград ще осигури топъл обяд за 450 потребители до
Коментари Харесай

Община Свиленград ще осигури топъл обяд за 450 души от рискови групи

Община Свиленград ще обезпечи топъл обяд за 450 консуматори до октомври 2025 година, оповестиха от пресцентъра на администрацията. Това става допустимо, откакто общината получи утвърждение на подадено ново планово предложение. То се извършва по процедурата " Топъл обяд ", Програма " Храни и главно материално подкрепяне 2021-2027 ". Предоставянето на услугата стартира на 13 февруари т. година и ще продължи до началото на октомври 2025 година

Целта на плана " Топъл обяд в община Свиленград " е да обезпечи храна за 450 лица от рискови групи, които живеят в последна беднотия, изпитват тежки материални ограничения и живеят в обществена изолираност, разясниха от общината. Обхванати са консуматори, поданици на общината, които са лица и фамилии без приходи или с ниски приходи, възрастни фамилии и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски приходи, не могат да се устоят с тези приходи и имуществото си и не получават поддръжка от околните си, както и лица, обект на обществено подкрепяне.

Проектът на община Свиленград способства за реализиране на общата цел на програмата, обвързвана с понижаване на броя на живеещите в беднотия, превъзмогване на общественото изключване, както и обезпечаване на естествени условия за живот на хората от рисковите групи, разясняват от общинския пресцентър.

Обхватът на програмата през предишния програмен интервал бе 500 души. Тя стартира на първи март 2021 година. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР