Община Стара Загора ще се включи в проекта Ало, Космос!

...
Община Стара Загора ще се включи в проекта Ало, Космос!
Коментари Харесай

Старозагорски учени ще разговарят с астронавти

Община Стара Загора ще се включи в плана „ Ало, Космос! Говори България “. На 26 юли от 17,00 часа на огромен екран в Звездната зала на Астрономическа обсерватория „ Юрий Гагарин “ всички искащи ще могат да проследят онлайн историческата 20- минутна видеоконферентна връзка онлайн с Международната галактическа станция. Това ще даде опция на възпитаници от цялата страна, подбрани посредством конкурс и утвърдени от НАСА, да задават своите реформаторски въпроси непосредствено към астронавтите Марк Ванде Хей (САЩ) и Тома Песке (Франция).  

През целия ден от 9,00 до 19,00 часа феновете на звездите ще могат посредством онлайн връзки да се включат и в специфични работилници за деца, проведени в границите на плана.  

Припомняме, че първата в България Народна астрономическа обсерватория е открита в Стара Загора на 26 февруари 1961 година - годината на полета на Първия космонавт на планетата Земя, по тази причина Юрий Гагарин става неин сътрудник. 

От 2011 година в Обсерваторията стартира да дава всекидневни прогнози за галактическото време. От април 2014 година във фоайето и залата за гости е завършена непрекъсната експозиция Музей на космонавтиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР