Община Стара Загора е в готовност за предстоящият зимен сезон.

...
Община Стара Загора е в готовност за предстоящият зимен сезон.
Коментари Харесай

Община Стара Загора е в готовност за предстоящият зимен сезон

Община Стара Загора е в подготвеност за идният зимен сезон. Това заяви Пламен Тодоров, шеф отдел " Опазване на публичния ред и ръководство на рецесии " в локалната администрация. От думите му стана известно, че към този момент е осъществена техническа инспекция и обзор на готовността на техниката за зимно поддържане на улиците на компания ДЗЗД " Грийн партнърс ", с която е подписан контракт. Констатирано е, че компанията е подготвена за дейно осъществяване на контракта за зимно поддържане на уличната градска мрежа. 
 
Общо 11 са профилираните коли, които ще бъдат употребявани по време на снеговалеж. Разработен е Оперативен проект за зимно поддържане на уличната мрежа в града. Осигурени са пет хиляди тона материали за превъзмогване и недопускане на замръзване на пътното платно. С приоритет ще бъдат улиците, които не са част от огромния план за водоснабдяване и канализация, изпълняван от държавното сдружение, поради динамичната обстановка в Стара Загора.
 
От думите на Тодоров стана известно, че в края на месеца ще бъде осъществен още един обзор на техниката, директно преди встъпване в дежурство, както и действието на GPS – системата за позициониране и следене. Предстои инспекция и на техниката, която е предопределена за четвъртокласната пътна мрежа.
 
Зимното поддържане и снегопочистването на уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора е с дължина 236 километра, а четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината е с обща дължина 242 километра.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР