Община Стара Загора е готова и може да осигури нормален

...
Община Стара Загора е готова и може да осигури нормален
Коментари Харесай

1422-ма първокласници ще тръгнат на училище в Стара Загора

Община Стара Загора е подготвена и може да обезпечи естествен образователен развой на всички възпитаници през новата 2024/2025 година. Общият брой на първокласниците, които за първи път ще прекрачат учебния предел, е 1422-ма. Това сподели зам.- кметът по обучение и юношески действия Надежда Чакърова, съобщи кореспондент на " Фокус ".
 
Най-много първокласници в Стара Загора тази година ще посрещне Пето главно учебно заведение " Митьо Станев ". Малчуганите, които за първи път ще прекрачат прага на учебното заведение, са 136. 127 първолаци чакат в Четвърто главно учебно заведение " Кирил Христов ", а 105 - в Шесто ОУ " Свети Никола ". 120 деца на 7-годишна възраст чакат на 15 септември в СУ " Иван Вазов ".
 
 Пето главно училище в Стара Загора Пето главно училище в Стара Загора Източник: Zonanews
По мотив новата образователна година, Чакърова пожела на всички деца, родители и учители да бъдат живи и здрави. " Скъпи деца, уважавайте учителите си и попивайте всяко познание, което ви се предлага. Пожелавам ви да не спирате да трупате познания, както и да имате кураж и храброст да прилагате всичко научено. Община Стара Загора е постоянно отсреща ", увери зам.-кметът Надежда Чакърова.
 
И тази година от името на Община Стара Загора всички първолаци ще получат специфичен подарък - " Книга за първолаците ". Специално направената брошура за най-малките е със стихове на Мария Донева и илюстрации на Елица Сърбинова.
 
Първата страница от книгата е с персонално обръщение от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. То гласи: " Мили първокласници! Вие сте най-големите герои! Предстоят ви доста завършения, толкоз доста за научаване и за схващане. С всеки ден светът ще става все по-открит за вас. Ще можете да вършиме от ден на ден неща сами. Ще трупате нови и нови познания. Ще започнете с писмеността – единствено 30 дребни букви, а събрани дружно в срички, думи и фрази, те ще ви опишат безчет истории, ще ви разкрият секрети и ще ви създадат мощни и непобедими.
 
Както буквите, събрани дружно, основават истории, по този начин и вие, събрани в клас, ще се сприятелите и дружно ще се справите с всяка компликация, която ви се изпречи. Ден след ден ще четете все по-гладко, ще пресмятате с лекост все по-сложни задания, ще тичате по-бързо, ръцете ви ще стават все по-силни и ловки, а мозъците ви – все по-остри.
 
С помощта на знанията и уменията си вие ще станете още по-добри и умни. Ние доста се гордеем с вас и ще създадем всичко по силите си, с цел да ви поддържаме ", приключва кметът.
 
През новата образователна година ще започват и нови извънкласни действия към Центъра за поддръжка за личностно развиване. " Освен познатите школи по математика, живопис и диспути следва и откриването на три нови – по снимка, роботика и психическа работилница ", огласи Надежда Чакърова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР