Община Сопот отпусна 100 000 лв. от бюджета си на

...
Община Сопот отпусна 100 000 лв. от бюджета си на
Коментари Харесай

Община Сопот отпусна 100 000 лв. на местната болница

Община Сопот отпусна 100 000 лева от бюджета си на локалната болница за дълготрайно лекуване и долекуване „ Иван Раев ”, а персонално кметът на града Деян Дойнов връчи символичния чек с 6-цифрената сума на шефа на здравното заведение доктор Стефан Анастасов.

Парите ще бъдат употребявани за възстановяване на материалната база в болничното заведение, където ремонт не е юридически към този момент близо 40 години, макар че през нея годишно минават по 100 000 пациенти. Прозорците и дограмата от 1978 година ще бъдат сменени с нови съвременни, а цялостното реновиране на лечебницата включва още подсилване на стълбището и ремонт на кабинетите за физиотерапия, инхалация, лекарските кабинети, помещението за рискови боклуци, пералнята и кухнята дружно с главните и помощните пространства към тях, абонатната станция на ВиК и други

Ще се подмени фаянсът на централната дезинфекция, металните остъкления на централното и западното, западния вход и фоайето на Неврологичното поделение, трите железни остъкления във фоайето на Неврологично поделение. Планирана е и замяна на всичките 165 прозореца на партера и на електрическата апаратура в постройката, както и на ВиК тръбите на централния тръбопровод и на дефектирали тръби на новата парна апаратура.

Финансовата помощ за сопотската болница „ Иван Раев ” е отпусната по предложение на кмета Деян Дойнов, утвърдено от Общинския съвет. Парите са част от овърдрафта, който общинска администрация съумя да контракти с помощта на покачвания си кредитен рейтинг.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР