Община Сопот и Оперативна програма Околна среда сложиха край на

...
Община Сопот и Оперативна програма Околна среда сложиха край на
Коментари Харесай

Сопот се спаси от глоби за 9 млн. лева

Община Сопот и Оперативна стратегия " Околна среда " сложиха завършек на трагичните връзки между тях, траяли от 2013 година до момента.  Преди броени дни стана ясно, че  отпадат финансовите корекции по два от най-мащабните планове, осъществени в района. Става въпрос за създаване на пречиствателната станция и реорганизация и рационализация на ВиК мрежата на Сопот.

Глобите за нарушавания в процедурите при избор на реализатор и предплатените заплащания при тяхното осъществяване, наложени от Оперативна програма " Околна среда ", към 2015 година  достигнаха 9 млн. лв.. Стигна се до разказване и запор на цялото имущество на общината, в това число и на паметника на Иван Вазов. 

За отпадналите санкции заяви заместник-кметът на Сопот Николай Новаков, който посвети два мандата от активността си в Общината да се пребори с финансовото задължение. 

Той добави, че спасяването на паричен запас от подобен огромен размер за общината е коствало дългогодишни правни борби, които в края на 2022 година завършват наред.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР