Община Смолян ще почете 146 години от гибелта на един

...
Община Смолян ще почете 146 години от гибелта на един
Коментари Харесай

Община Смолян ще почете 146 години от гибелта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

Община Смолян ще уважи 146 години от гибелта на един популярен българин-Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта на България
На 2 юни от 10.00 часа ще има Поклонение пред Паметника-костница на връх Средногорец.Кметът Николай Мелемов, секретарят Момчил Николов и ръководителят на Общинския съвет Ангел Безергянов ще поднесат венци пред паметника-костница на починалите герои от 21-ви Пехотен Средногорски полк по време на Балканската война.
На пл. ”Свобода ” на Стария център в Смолян от 11,30 часа пред паметника на Ботев с Почетен часовой тържествено ще се означи 2 юни. В програмата ще вземат участие 101 Алпийски полк, Общинският Духов оркестър и други Слово за безсмъртния стихотворец, журналист, публицист и бунтовник ще сервира инж. Милка Матушева, шеф на ДА- Смолян. Ще звучат и безсмъртните Ботеви стихове, изпълнени от артиста Румен Бечев.
Да се преклоним пред подвига на всички четници, знайни и незнайни герои, отдали живота си за свободата и независимостта на България, които постоянно ще помним като незагиващ образец за героизъм и нравствена непорочност.
Христо Ботев ни остави завещания, които би трябвало да помним и да предаваме на бъдещите генерации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР