Община Смолян и Висшето училище по сигурност и икономика /ВУСИ/

...
Община Смолян и Висшето училище по сигурност и икономика /ВУСИ/
Коментари Харесай

Висшето училище по сигурност и икономика ще обучава безплатно студенти в неравностойно положение, след споразумение с Община Смолян

Община Смолян и Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система /ВУСИ/ - Пловдив подписаха съглашение за съдействие. Висшето образователно заведение ще образова изцяло гратис по съответните специалности студенти в неравностойно състояние в три форми на образование – постоянно, задочно и онлайн. Ще приема за гратис образование деца на починали или потърпевши чиновници на Министерство на вътрешните работи при осъществяване на служебния си дълг. Ще образова гратис деца, които са кръгли сираци, намиращи се в затруднено материално състояние, осведомят от пресцентъра на Община Смолян. По предложение на общината, ВУСИ ще образова общински чиновници с 50% понижение на семестриалните такси през целия курс на следване в бакалавърска и магистърска степен.

Едновременното образование на братя и сестри и на родители, и деца във ВУСИ ще се прави с 50% понижение на годишната такса.

Обучението на докторанти във ВУСИ, които са общински чиновници ще се реализира с 50 % понижение на годишната такса.

Общината се задължава да сортира, утвърждава и предлага за образование студенти по препоръчаните в съглашението за съдействие просветителни преференции.

Желаещите могат да аплайват онлайн в уеб страницата на университета.

За просветително квалификационна степен „ Бакалавър “ може да се кандидатства до 5 ноември т.г., а за ОКС „ Магистър “ до 12 ноември т.г.

Споразумението за съдействие важи за период от 5 години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР